Tvrtka Telesat osnovana je u Vinkovcima 1995. godine kao obrt za montažu zemaljskih i satelitskih antenskih sustava sa jednom zaposlenom osobom. Početkom 2000. godine preoblikujemo se u pravnu osobu Telesat d.o.o. te uvodimo djelatnost instalacije antensko-odašiljačkih sustava za radio i televiziju, montaže mikrovalnih veza i izgradnju CATV sustava. Od 2006. godine uvodimo u ponudu najam telekomunikacijskog tornja (62 m) na Borincima. Krajem 2009. godine tvrtka započinje s montažama telekomunikacijske opreme za mobilne telekome u RH i Sloveniji, te svoje poslovanje na ovim poslovima krajem 2013. godine proširuje na njemačko i austrijsko tržište. Početkom 2010. godine otvorena je maloprodajna trgovina s opremom vezanom uz djelatnost tvrtke. Danas Telesat ima 20 zaposlenika sa konstantnim rastom njihova broja, uvjetovanog širenjem poslovanja na tržišta drugih zemalja u EU.

LICENCE

  • 18 alpinističkih penjača sa međunarodnim certifikatima.
  • Certifikati za instalaciju i puštanje u rad Ericsson, Nokia, Huawei, NEC, Motorola i Ceragon opreme.
  • Elektro certifikati za rad na elektroinstalacijama i računalnim mrežama.

NAGRADA

Najbolji ASP u Njemačkoj od strane Vodafonea za 2015. godinu.

MISIJA

Telesat d.o.o. pruža usluge projektiranja, izgradnje i održavanja telekomunikacijskih sustava za potrebe mobilnih i fiksnih telekoma, radio i TV postaja te daje u zakup prostor za smještaj antena i opreme na telekomunikacijskom tornju Borinci (VK). Također nudi usluge širokopojasnog interneta građanstvu i tvrtkama, osobito vodeći računa o kvaliteti usluga i zadovoljstvu korisnika,održivom razvoju, energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša te društvenoj odgovornosti.

VIZIJA

Postati vodeća privatna tvrtka u Republici hrvatskoj u planiranju, izgradnji i održavanju telekomunikacijskih sustava za potrebe telekoma u mobilnoj i fiksnoj mreži, odašiljačkih i transmisijskih sustava radija i televizije, mikrovalnih veza, te kao ISP u republici hrvatskoj znatno povećati pokrivenost širokopojasnim internetom u ruralnim krajevima.